Episod

Text: Lars Norén Regi: Sofia Jupither

Ett hus står i centrum i detta existentiella drama fyllt av humor och värme.
Under en husvisning får vi möta sex personer i olika skeden av livet. Ägarna till huset som vill sälja för att försöka lämna sorg och stagnation bakom sig, de medelålders makarna som behöver ett nytt projekt för att hitta gnistan i relationen igen och det yngre paret som precis har påbörjat resan tillsammans. Liv som vidrör varandra en kort stund och ruckar på de väl upptrampade spåren. Vad gör vi för att vi vill och vad gör vi för att vi tror att vi måste?

I Episod bjuder Lars Norén på stor igenkänning, som med ömhet beskriver vår strävan att nå varandra.

En produktion av Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Svenska teatern i Helsingfors.

Medverkande: Cecilia Lindqvist, Åsa Persson, Jonas Sjöqvist, Elisabeth Wernesjö, Mitja Sirén och Jörgen Thorsson.

Konstnärligt team
Regi: Sofia Jupither
Scenografi: Erlend Birkeland
Ljus: Ellen Ruge

Premiär 14 april
Malmö Stadsteater
Hela spelschemat kommer snart

Ensemble

Cecilia Lindqvist

Cecilia utbildade sig vid Teaterhögskolan i Malmö 1993-96. Sedan dess har hon arbetat vid ett flertal institutioner och fria grupper. Idag ingår Cecilia i Malmö Stadsteaters fasta ensemble.

 

 

Jörgen Thorsson

Jörgen är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 2005-09. Han har setts i många film- och tv-roller, samt på scen främst på Kulturhuset Stadsteatern.

 

 

Åsa Persson

Åsa är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och examinerades 1996. Sedan dess har hon spelat på de flesta stora svenska scenerna, samt synts på film och tv. Hon tillhör Jupither Josephssons kärnensemble och hyllades för sin prestation i kompaniets debutproduktion, Tigern.

 

 

Jonas Sjöqvist

Jonas är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och ingår sedan många år i den fasta ensemblen på Folkteatern i Göteborg. Han har setts på film och tv, samt ingår i Jupither Josephssons kärnensemble och rosades för sin fina insats i hyllade Tigern, kompaniets första produktion som turnerade i Sverige och Europa 2015.

 


Elisabeth Wernesjö

Cecilia tog 2009 examen från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Sedan dess har hon arbetat på Uppsala stadsteater. Hon har även synts i flera film- och tv-roller.

 

 

 

Mitja Sirén 

Mitja är ett välbekant namn på den finska scen- och filmscenen. Även den svenska publiken har fått bekanta sig med honom när han arbetat på bland annat Göteborgs stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Idag arbetar han på Svenska teatern i Helsingfors.